evo kako izgleda

Foto - U općini Beretinec zapuštenu parcelu zamijenilo novoizgrađeno sportsko igralište

Objavljeno: 19.12.2023. 08:23

Zadnja izmjena: 19.12.2023. 08:23

U općini Beretinec realiziran je projekt koji je, uz to što predstavlja novi sadržaj za mlade, promijenio vizuru naselja kada se iz smjera Varaždina ulazi u općinu.

Uspješno je završen projekt gradnje polivalentnog sportskog igrališta ukupne vrijednosti nešto veće od 110 tisuća eura, od čega je preko LAG-a Sjeverozapad osigurano više od 38 tisuća eura iz fondova Europske unije.

- Cilj cjelokupnog projekta je obogaćivanje društveno-kulturnog života lokalne zajednice, kao i uspostavljanje društvenog centra kojeg vodi lokalna zajednica. Osim toga, jedan od ciljeva je osnaživanje udruga koje za mještane organiziraju razna kulturna, društvena i sportska događanja - pojasnio je načelnik Nikola Žganec.

Također, uz igralište je u potpunosti modernizirana i biciklističkom stazom proširena županijska cesta, a postavljeno je i osvjetljenje prometnice u tom dijelu. 

- Ukupna vrijednost javne rasvjete je 61.858,50 eura gdje je od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine osigurano 20.200,00 eura. Javna rasvjeta uz prometnicu važan je preduvjet sigurnosti cestovnog prometa. Omogućava vozačima bolju vidljivost i samim time povećana je sigurnost prometa na tom dijelu, prije svega za najranjivije skupine u prometu, odnosno pješake i bicikliste - završio je Žganec.

Komentari