HEP PUNIONICA

FOTO U općini Martijanec odsad je moguće puniti električne automobile

Objavljeno: 26.09.2020. 11:29

Zadnja izmjena: 26.09.2020. 11:37

U općini Martijanec u petak je ispred Doma kulture puštena u rad punioca za električne automobile.

Punionica je postavljena temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila.

– Ovaj projekt za našu općinu u ovom trenutku ima prvenstveno marketinški značaj jer će Martijanec kao mala sredina ući na kartu punionica HEP-a diljem Hrvatske. Nadamo se da će s obzirom na predviđeni razvoj tehnologije automobila ovakve punionice kroz nekoliko godina imati značaj kao današnje benzinske postaje, rekao je načelnik Općine Martijanec Dražen Levak.

Dodao je i da je realizacija ovog projekta za Općinu Martijanec gotovo pa besplatna, s obzirom na to da je Općina u njemu sudjelovala s dva već izgrađena parkirna mjesta te troškovima bojanja, odnosno vertikalne i horizontalne signalizacije punionice.

Na puštanju u rad bili su i predsjednik Općinskog vijeća Općine Martijanec Dubravko Besek te Ana Jukić, HEP, sektor za strategiju i razvoj, Goran Pakasin, direktor Elektre Koprivnica, Tomislav Sinjeri, šef Službe za terenske aktivnosti Elektre Koprivnica, i Goran Križanić, terenska jedinica Ludbreg.

 

 

Komentari