vrijedan projekt

Foto - U Općini Petrijanec po četvrti put započeo projekt 'Zaželi', 10 žena brinut će o 69 korisnika

Objavljeno: 24.06.2024. 14:16

Zadnja izmjena: 24.06.2024. 14:16

Foto: Ivana Bertović

Prvi put projekt 'Zaželi' na području Općine Petrijanec provodio se 2018. godine, a danas je održana početna konferencija uoči početka projekta po četvrti put.

Riječ je o projektu koji financira Europski socijalni fond u vrijednosti od 480 tisuća eura za što je Općina Petrijanec dobila bespovratna sredstva u stopostotnom iznosu, kazao je načelnik Željko Posavec. U prve tri provedene faze na području Općine Petrijanec bilo je ukupno više od 200 korisnika te 31 zaposlenica, dok je u novoj fazi zaposleno njih 10.

- Ovo je veliki projekt koji ima nekoliko ciljeva. Opći cilj je povećanje socijalne uključivosti, prije svega 69 korisnika koliko je danas uključeno u projekt, ali isto tako cilj je da se teže zapošljive žene zaposle. Još jedan od ciljeva jest pružiti potporu korisnicima u svakodnevnom životu. Dovoljno je samo da se s njima porazgovara, razveseli i to je smjer kojim trebamo ići. Korisnici su osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom. Imamo 10 zaposlenih žena i to po prvi put na period od 32 mjeseca, umjesto dosadašnjih šest mjeseci – kazao je načelnik Posavec.

Komentari