natjecanja u 13 područja

FOTO: U Općini Trnovec Bartolovečki održan prijem za uspješne učenike, mentore i ravnateljice

Općina Trnovec Bartolovečki

Objavljeno: 09.07.2018. 15:02

Zadnja izmjena: 09.07.2018. 15:03

U Općini Trnovec Bartolovečki u ponedjeljak je priređen prijem za uspješne učenike, mentore i ravnateljice Osnovne škole Trnovec i Osnovne škole Šemovec.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec, čestitao je učenicima i mentorima te ih nagradio za osvojeno jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima i nastup na državnim natjecanjima.

„Izuzetno mi je drago da prigodnim poklonima možemo nagraditi sve učenike s našeg područja koji su osvojili najbolja mjesta na županijskim natjecanjima ili sudjelovali na državnim. Danas koristimo priliku da nagradimo i mentore u jednoj i drugoj školi koji su radili s tom djecom da bi postigla ove izvanredne uspjehe“, rekao je načelnik Šamec čestitajući učenicima, mentorima i ravnateljicama škola, Radmili Sačić i Marini Hižak.

Natjecanja u 13 područja

Učenici OŠ Trnovec nastup na županijskim natjecanjima ostvarili su u 13 područja. Na državnim natjecanjima nastupili su Borna Kečkan koji je iz matematike bio deseti, Lukas Njegovec koji je u tehničkoj kulturi bio 14. te četveročlana ekipa koja je na državnoj vjeronaučnoj olimpijadi bila deseta. Nagrade je zaslužilo 19 učenika, rukometna i atletska ekipa te 9 mentora.

Učenici OŠ Šemovec nastupili su na županijskim natjecanjima iz 15 područja. Na državnoj smotri Lidrano Fran Težak i Simon Barbir sudjelovali su s radijskom emisijom, Marta Majcen bila je deseta na državnom natjecanju iz njemačkog jezika, stolnotenisači šesti, a pjevački zbor dobio je zlatnu plaketu. Nagrade i čestitke na uspjehu zaslužilo je 13 učenika, školski zbor te 7 mentora.

Na prijemu su bili učenici koji su ostvarili pojedinačni uspjeh, dok će članovi pjevačkog zbora te mladi sportaši svoje nagrade primiti uskoro.

Lukas Njegovec, koji je nastupio na državnom natjecanju iz tehničke kulture i županijskom iz informatike, kaže da nije teško uložiti dodatan trud za natjecanja jer se zanimljivo radi, a zanimaju ga računala. Marta Majcen dodaje da je važno uložiti trud i volju, uz mentore koji puno pomažu.

ZNAČAJNA OPĆINSKA ULAGANJA U OBRAZOVANJE Načelnik Šamec je istaknuo da Općina Trnovec Bartolovečki puno ulaže u obrazovanje „Mi smo jedina općina u Varaždinskoj županiji koja već desetak godina ima rano učenje informatike, od prvog do četvrtog razreda. Godišnje je to za obje škole oko 150.000 kuna, ali to ulaganje, kao i u ostale aktivnosti u školama, ulaganje je u budućnost, u mlade“, kazao je Šamec i najavio nastavak potpomaganja školskih aktivnosti.

Komentari