općina trnovec bartolovečki

Foto - U općini Trnovec Bartolovečki otvorena nova cesta

Objavljeno: 08.04.2024. 17:48

Zadnja izmjena: 08.04.2024. 17:48

Uoči Dana Općine Trnovec Bartolovečki, danas su odrađeni završni asfalterski radovi na novoj prometnici u Trnovcu između Dravske ulice i Zelenog puta, ukupne vrijednosti 140 tisuća eura.

Kako je rekla načelnica Općine Verica Vitković, Sama prometnica je duga gotovo 300 metara, a svi su radovi financirani sredstvima iz općinskog proračuna. Radove je izvodio Colas, a prije završnih radova odrađeni su svi pripremni radovi, od skidanja gornjeg sloja, napravljena je podloga i temeljni navoz nakon čega je postavljena kanalizacija. Kako je istaknuo predstavnik izvođača radova, Damir Buhin, cijeli posao završava se s pješačkom i biciklističkom stazom te samom dionicom prometnice.

- Ovdje su se radovi malo odužili, ali iz posebnog razloga, a to je zato što smo uspjeli dogovoriti s Varkomom da se na ovom dijelu prometnice ugradi i kanalizacija kako ne bi bilo naknadnih prokopa za same priključke. Konačno smo probili tu prometnicu i nadam se da će uskoro biti i novih kuća i novih obitelji, a dokaz tome je da su neka gradilišta već i prodana. S ponosom mogu istaknuti još jedan veliki uspjeh u mojem mandatu načelnice, ovo je sedma ulica koju smo asfaltirali u dvije godine - rekla je Vitković.

Komentari