podjela slikovnica

Foto - U Općini Vinica obilježen Dječji tjedan

Objavljeno: 09.10.2021. 09:08

Zadnja izmjena: 09.10.2021. 09:08

Dječji tjedan u Dječjem vrtiću Vinica završio je podjelom veselih i edukativnih slikovnica "S Ježikom Martinom i žirikom Markom v šetnju Viničkim parkom".

Za tu potrebu Općina Vinica je financirala nakladu od 110 komada kako bi svaki mališan Vrtića dobio svoj primjerak. Načelnik Branimir Štimec prepoznao je kvalitetu i edukativnu vrijednost slikovnice koja na maštovit način promovira ljepote Viničkog kraja, a pisana je i na Viničkom dijalektu. Autoricama slikovnice kreativnom dvojcu Anici Matijašec, odgojiteljici u Dječjem vrtiću Vinica i Vlatki Majcen, učiteljici povijesti i razredne nastave, osnovni cilj i namjena je upoznati djecu s prirodnom baštinom te bogatstvom i vrijednostima jednog od najljepših Arboretuma u Hrvatskoj smještenog u Viničkom kraju - Arboretumom Opeka.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vinica Kristina Posavi i predsjednica Upravnog vijeća Ksenija Humek zahvalile su načelniku Općine Vinica na hvalevrijednoj donaciji, a autoricama Ani i Vlatki čestitale na prekrasnoj edukativnoj slikovnici i poželjele im još mnogo uspjeha u daljnjim novim kreativnim izazovima.

Komentari