Nova školska godina

FOTO U OŠ Trnovec proslavili početak nove školske godine, upisano 34 prvašića

Objavljeno: 09.09.2019. 12:16

Zadnja izmjena: 09.09.2019. 12:24

Foto: Luka Šalamun

Danas je prvi dan nove školske godine, a mnoga su djeca po prvi puta sjela u školske klupe. Početak nove školske godine obilježili su i u Osnovnoj školi Trnovec koja ove godine slabi jedan veliki jubilej - 90 godina rada i postojanja.

U toj je školi ove godine u školske klupe po prvi puta sjelo 34 učenika prvih razreda u dva razreda. Škola ima ukupno 315 učenika u 16 razrednih odjela.

Tom je prilikom župan Varaždinske županije Radimir Čačić istaknuo kako je vrlo zadovoljan brojem prvašića, što samo dokazuje pozitivan demografski trend.

- Ove smo godine izuzetno zadovoljni brojkom prvašića, za mene osobno pozitivno iznenađujući. Imamo više prvašića nego prošle godine, što znači da su neki trendovi pozitivni i da se demografija miče u pozitivnom smjeru. Mi i dalje imamo jednu visoku razinu ulaganja u obrazovni sustav - rekao je župan Čačić, dodajući kako godišnje u škole ulože 70 milijuna kuna.

Osnovna škola Trnovec od prošle je godine počela provoditi eksperimentalni program "Škola za život" na što se osvrnula i ravnateljica škole, Radmila Sačić.

- Mislim da smo odradili dobar posao, učitelji su prošli jednu žestoku edukaciju i program zapravo nudi jedno rasterećenje za učenike, pogotovo za prve razrede - rekla je ravnateljica.

Komentari