Nakon što je još prošle godine najavljeno postavljanje širokopojasnog interneta VaraždinNETz na Banfici, posjetili smo dom obitelji Bajrić iz Osječke ulice koji su se među prvima odlučili priključiti na internet s velikom brzinom prijenosa podataka. 

Podsjećamo, u 5 ulica na Banfici provedena je kompletna infrastruktura gdje 220 kućanstva ima mogućnost priključka na širokopojasni internet s brzinom od 1Gb/s i više.

- Optički internet značit će mi puno. Nakon svih ovih godina i čekanja, došlo je do toga da budem imao kvalitetnu brzinu. Da se čovjek može služiti internetom kako i zaslužuje, jer navečer se događalo kada se svi spoje na internet da brzine padaju. - rekao je Reinhold Bajrić iz Osječke.

Na ovu temu nadovezao se i gradonačelnik Ivan Čehok. 

- Naša je namjera i ideja da svim građanima taj priključak bude besplatan i da se na to razvijaju mogućnosti korištenja različitih servisa. Na taj način bi Varaždinci imali najbrži internet i mogućnost korištenja te optičke infrastrukture, bilo za privatne, poslovne, gospodarske, komunikacijske i ostal svrhe, a takvo nešto u Hrvatskoj još ne postoji - rekao je Čehok.

Komentari

24.04.2019. 13:21h Zadnja izmjena: 24.04.2019. 13:21

Foto: Dario Jurčević