znanje koje spašava život

FOTO U Petrijancu održan tečaj prve pomoći, a u planu su i daljnje edukacije

Objavljeno: 23.04.2018. 16:59

Zadnja izmjena: 23.04.2018. 17:32

U društvenom domu u Petrijancu održano je predavanje iz prve pomoći prije svega za operativne, ali i za sve ostale zainteresirane članove vatrogasnih postrojbi s područja općine Petrijanec.

Predavanje uz naglasak na praktični dio održao je predstavnik Gradskog društva Crvenog križa Stanko Šincek, a uz osnove pružanja prve pomoći prezentirano je i kako koristiti AVD – automatski vanjski defiblirator, uređaj koji spašava živote osobama sa srčanim zastojem.

Predavanju je prisustvovalo tridesetak članova iz svih pet vatrogasnih društava VZO Petrijanec, ali i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je na početku istaknuo zadovoljstvo organizacijom ovakvih tečajeva te napomenuo kako je Općina zakonskom regulativom dužna izdvajati sredstva za Crveni križ koji je uključen i u sustav civilne zaštite na području općine. Prema načelnikovim riječima, suradnja neće stati samo na ovoj edukaciji već je u planu i uključivanje pripadnika Crvenog križa u javne vatrogasne pokazne vježbe te organizacija tečaja prve pomoći u obrazovnim ustanovama na području općine. 

 

Komentari