općina petrijanec

Foto - U Petrijancu održana manifestacija 'Liepi cajti s KUD-om'

Objavljeno: 23.06.2022. 08:45

Zadnja izmjena: 23.06.2022. 08:52

U Društvenom domu Nova Ves Petrijanečka, održana je kulturna manifestacija "Liepi cajti s KUD-om".

Manifestacija se održava u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Općine Petrijanec koje djeluje već 27 godina unutar četiri sekcije: dramska, folklorna, tamburaška i vokalna. Gosti ovogodišnje manifestacije bili su Mali folklor dječjeg vrtića "Bambi", Dječji zbor Osnovne škole Petrijanec, solistica Bernardica Bačan te Zbor udruge umirovljenika.

Ova manifestacija koja samim repertoarom poprima folklornu, tradicijsku notu, osim što je dio programa proslave Dana Općine Petrijanec, također je i manifestacija koja daje globalnu sliku svega onoga što zajednica Općine Petrijanec pruža u vidu kulturno umjetničkog amaterizma.

Na početku manifestacije u ime KUD-a Petrijanec obratila se Ines Krobot, a u ime Općine Petrijanec načelnik Željko Posavec koji su istaknuli važnost organiziranje ovakve manifestacije koja je već postala tradicija na području naše općine. Preko 100 izvođača predstavilo se mnogobrojnoj publici pjesmom, glumom, folklornim i tamburaškim izvedbama poznatih skladbi. Ono što posebno veseli je velik broj djece i mladih uključenih u aktivnosti očuvanja tradicije petrijanečkog kraja.

- Zaista je lijepo vidjeti pun društveno vatrogasni dom u Novoj Vesi Petrijanečkoj koji željno iščekuju nastupe svojih najmlađih. Roditelji, bake i djedovi okupili su se u velikom broju te im stoga želim zahvaliti i sudionicima i publici koja njeguje kulturne manifestacije na području naše općine. Čestitam još jednom Ženskoj vokalnoj skupini "Erato" na plasmanu na državnu smotru malih vokalnih sastava - rekao je Posavec.

Komentari