završena je dogradnja

FOTO: U Petrijancu svečano otvoren dograđeni dio Dječjeg vrtića Petrijanec

Objavljeno: 28.12.2019. 17:32

Zadnja izmjena: 28.12.2019. 17:32

U Petrijancu je u ponedjeljak, 23, prosinca, svečano otvoren dograđeni dio Dječjeg vrtića Petrijanec. Riječ je o investiciji vrijednoj 3,3 milijuna kuna, a u sufinanciranju projekta sudjelovalo je Ministarstvo za demografiju, socijalnu politiku i mlade.

Načelnik Željko Posavec istaknuo je im je iz Ministarstva odobreno 1,4 milijuna kuna iz programa za poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama. Dograđeno je ukupno 455 kvadratnih metara, pa je tako vrtić dobio tri nove prostorije od kojih se dvije koriste za predškolski odgoj, a jedna kao mini dvorana za vježbanje. Vrtić trenutno pohađa 126 djece.

-  Ono što me i kao načelnika i kao profesora veseli jest činjenica da smo u potpunosti zadovoljili pedagoški standard. Prošle smo godine snizili cijenu vrtića za 100 kuna za participaciju za roditelje, tako da smo pokazali da smo socijalno osjetljivi. Kad zbrojite ovu investiciju od 3,3 milijuna kuna u dogradnju vrtića i poboljšanje uvjeta u vrtiću te oko 1,1 milijun kuna kojima Općina kroz godinu sufinancira boravak djece, možemo reći reći da smo više od polovice proračuna uložili u predškolski odgoj – zaključio je Posavec.

Uz mještane, otvorenju su nazočili i županijski i državni dužnosnici, među njima i zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak koji je naglasio kako je Općina Petrijanec počela na pravi način raditi i „disati” u posljednje dvije godine. 

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar osvrnuo se na brojne mjere aktualne vlade čiji je cilj stvoriti preduvjete da mlade obitelji ostanu u Hrvatskoj. Među njima su, kazao je Štromar, svakako i ulaganja u izgradnju i uređenje dječjih vrtića. Okupljenima se obratio i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić koji je pohvalio rad načelnika Posavca, naglasivši kako se upravo tijekom njegovog mandata vidljivo promijenila slika općine Petrijanec. 

Komentari