100 sudionika

Foto - U Poduzetničkoj zoni Kneginec održana međunarodna biciklistička utrka

Objavljeno: 10.04.2023. 19:32

Zadnja izmjena: 10.04.2023. 19:38

U organizaciji Biciklističkog kluba Kneginec danas je u Poduzetničkoj zoni Kneginec održano četvrto izdanje cestovne biciklističke utrke "Uskrsna nagrada Općine Gornji Kneginec".

Riječ je o prvoj ovosezonskoj cestovnoj biciklističkoj kup utrci koja je održana uz pokroviteljstvo Eurospina i Općine Gornji Kneginec. Ovogodišnja utrka okupila je rekordan broj natjecatelja, njih 100, a ujedno je poprimila i međunarodni karakter jer su uz bicikliste iz Hrvatske na nju stigli i oni iz Mađarske i Slovenije. Kako je objasnio Alan Košić, član Izvršnog odbora Hrvatskog biciklističkog saveza radi se o utrci koja označava početak sezone cestovnih biciklističkih utrka u Hrvatskoj.

- Poslovica "U zdravom tijelu, zdrav duh", govori sve. Upravo zbog toga, Varaždinska županija ove je godine za sport namijenila dva i pol puta više sredstava nego prijašnjih godina. Najjači promotori naše županije i naše domovine u cjelini upravo su sport i kultura, tako da je ova utrka odlična promocija Varaždinske županije – rekao je župan Anđelko Stričak.

Inače, Prvenstvo Hrvatske već se nekoliko godina održava na području tamošnje Poduzetničke zone, a načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški potvrdio je kako je ta lokacija idealna za ovakve utrke.

- Zahvalni smo našem biciklističkom klubu koji svake godine organizira ovaj događaj koji okuplja ne samo naše natjecatelje, nego i natjecatelje iz susjednih država. Zadovoljstvo nam je da, osim poduzetništva koje se sve više razvija, u zoni imamo i ovakvu vrstu društvenog i sportskog događaja - dodao je Kaniški.

Komentari