prigodni program

Foto - U Remetincu održan božićni koncert, evo kako je bilo

Objavljeno: 31.12.2022. 10:47

Zadnja izmjena: 31.12.2022. 10:48

Župa BDM Kraljice sv. Krunice organizirala je 27. prosinca 2022. godine u župnoj crkvi božićni koncert na kojem su se predstavili angažirani vjernici u svojim župama i domaći solisti.

Koncertom je koordinirao Damijan Turković, student 1. godine Muzičke akademije u Zagrebu. Koncert je otvorio Župni zbor Kraljice sv. Krunice izvedbom pjesme Radujte se narodi uz orguljašku pratnju Lorene Turković i pod vodstvom Damijana Turkovića. Sve prisutne pozdravio je vlč. Josip Pavlek. Domaćini, zbor Mladih sv. Dominik, izveli su pjesmu Veselje ti navješćujem. Ove godine zbor je proslavio 10 godina postojanja i djelovanja, a trenutno broji 12 aktivnih članova. 

Poseban pljesak dobio je domaći Dječji zbor Remečki anđeleki nakon izvedbe tradicionalne francuske pjesme na kajkavskome dijalektu Mehki snežek pod vodstvom Pie Košćak i Damijana Turkovića. Naime, zbor je osnovan ove godine u Marijinom mjesecu listopadu i broji 17-ero djece koja se sastaju redovito na probama petkom od 18 do 19 sati i pozivaju svu djecu iz župe da im se pridruže u radosti pjevanja. Božićni koncert v Remetincu završio je predstavljanjem Mješovitog zbora župe sv. Mihaela Arkanđela iz Sračinca pod vodstvom Tomislava Krobota.

Komentari