Deveti po redu

Foto - U Salinovcu počeo tradicionalni hrvatski festival u kiparenju motornom pilom

Objavljeno: 16.06.2024. 09:14

Zadnja izmjena: 17.06.2024. 09:51

U parku Područne škole Salinovec jučer je započeo 9. hrvatski festival kiparenja motornom pilom, u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju Salinovec, na kojem sudjeluje 17 kipara, od kojih sedmero iz Hrvatske te desetero iz Slovenije, Mađarske i Slovačke. 

Festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Marko Friščić, a otvorenju se pridružio i predsjednik Gradskog vijeća Ivanec Zdenko Đuras, izvijestili su iz Grada Ivanca. U svom obraćanju Đuras je naglasio da Salinovec i njegove udruge kroz godinu organiziraju specifične i nadaleko prepoznatljive manifestacije te da samim tim pružaju više sadržaja od brojnih drugih, većih mjesta.

- DSR Salinovec ovim je jedinstvenim Festivalom „podebljao“Ivanec i Salinovec na turističkoj karti Hrvatske. Prije svega, svima vam želim puno uspjeha i atraktivnih skulptura, dobru zabavu, natjecanje bez ozljeda i da kući ponesete lijepe uspomene. Ono čemu se nadam za vaš jubilarni 10. festival jest da će se održati u dvorištu već do tada obnovljene stare škole! To će ujedno svima vama biti nagrada i zahvala za vaš rad, trud i angažman - rekao je Friščić.

Taj tradicionalni festival održava se uz financijsku i logističku podršku Grada Ivanca, Šumarski fakultetom Sveučilišta u Zagrebu donirao je trupce, a festival podupire i Turistička zajednica Grada Ivanca. Centralni dio festivala održat će se danas, kad će biti proglašeni i pobjednici natjecanja.

Komentari