Općina Martijanec

Foto - U sklopu dana općine održana predavanja o gospodarenju otpadom i proizvodnji vina

Objavljeno: 11.11.2023. 11:35

Zadnja izmjena: 11.11.2023. 11:48

U sklopu obilježavanja ovogodišnje Dana Općine Martijanec, u martijanečkom društvenom domu  jučer je upriličena edukacija o gospodarenju otpadom i predavanje o proizvodnji vina, izvijestili su iz Općine.

- Organizirali smo ovu edukaciju o gospodarenju otpadom kako bismo naše korisnike upoznali s time kako je organiziran sustav, na koji način gospodarimo otpadom, što se događa nakon što korisnici predaju otpad, što se s njim radi i kako se reciklira. Drago mi je da su mještani shvatili da je važno biti dobro informiran i o takvim stvarima i vjerujem da su dosta toga danas i naučili – izjavila je Tihana Jelačić Radiković, iz Sektora gospodarenja otpadom tvrtke Pre-kom koja je u općini Martijanec pružatelj usluge zbrinjavanja otpada od 2018. godine.

Potom je Davor Hižak, mag. ing. bioprocesnog inženjerstva održao predavanje na temu "Suvremeni postupci u proizvodnji vina i njega mladih vina berbe 2023"o s najnovijim trendovima u vinogradarstvu i proizvodnji vina, potom . Nakon edukativnog i obrazovnog dijela programa, uslijedila je degustacija lokalnih mladih vina.

- Edukacija i predavanja poput ovih imaju ključnu ulogu u unapređenju znanja naših mještana, osobito u područjima koja su bitna za našu općinu. Gospodarenje otpadom svakako je jedno od njih i sa zadovoljstvom mogu istaknuti da je općina Martijanec, otkad je u sustavu Pre-koma, u tom dijelu jako napredovala. Naime, šesti smo od svih općina u Republici Hrvatskoj kada je riječ o odvajanju otpada. Također, za naš je kraj važno i vinogradarstvo i naši su proizvođači zahvaljujući odličnom stručnjaku imali priliku puno toga naučiti. Bila je ovo prilika ne samo za druženje, već i za stjecanje novih spoznaja koje će koristiti stanovnicima naše općine - rekao je načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ.

Komentari