U Područnoj školi Druškovec održani je četvrti od ukupno pet šahovskih turnira Pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije za 2017/18. godinu, a postavljen je novi rekord po broju natjecatelja, kojih je bilo čak 128. 

Na zadnja dva turnira PUŽ-a natjecatelji se prema plasmanu dijele na 6 odvojenih turnira, po tri kod viših i nižih razreda. Na A turnirima nastupilo je 8 najboljih prema trenutnom ukupnom plasmanu, na B turnirima 8 sljedećih, te na C turnirima svi ostali.

OŠ I. Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica imala je dva predstavnika na A turniru, Hrvoja Hostnjaka i Filipa Križanića, koji se uobičajeno izmjenjuju na prva dva mjesta. Ovog puta pobijedio je Hrvoje Hostnjak, a drugi je bio Filip Križanić, dok je treće mjesto osvojio Leonardo Petriš iz PŠ Druškovec.

Na B turniru viših razreda pobijedio je Petar Rušec iz PŠ Druškovec, a Tina Šebrek osvojila je 6. mjesto. Na C turniru viših razreda pobijedila je Marta Maloić-Surko iz PŠ Druškovec.

Na A turniru (niži razredi) pobijedio je Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin, a predstavnici topličke škole zauzeli su sljedeća četiri mjesta: Petar Križanić bio je drugi, Mislav Matkun treći, Luka Lončarić četvrti, a Petar Kanešić peti.

Na B turniru nižih razreda pobijedio je Adrian Petrus iz OŠ Bisag dok su na C turniru od topličkih predstavnika nastupili Vedran Ljubić zauzevši na kraju 9. mjesto te Jura Dolenec koji je bio 11. Pobjednik C turnira za niže razrede bio je David Klopotan iz II. OŠ Varaždin.

Zadnji turnir Pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije za 2017/18. godinu održat će se u sklopu Festivala šaha 7. travnja u Varaždinu.

 

 

Komentari

13.03.2018. 09:06h Zadnja izmjena: 13.03.2018. 09:11