'Ženama s ljubavlju'

Foto - U Sračincu održan program proslave Međunarodnog dana žena

Objavljeno: 06.03.2023. 14:42

Zadnja izmjena: 06.03.2023. 14:56

U subotu u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu održan je program proslave Međunarodnog dana žena.

Sam program proslave održan je u okviru kulturno-umjetničkog programa pod nazivom “Ženama s ljubavlju”, na kojem su nastupili Tia Mesek, Tena Hudoletnjak Kos, Dramska družina Udruge žena Preslica, Vokalna skupina Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec, folkloraši KUD-a Vinica te Dramska skupina Udruge žena Kelemen.

- Naša udruga brojnim aktivnostima kroz godinu radi na emancipaciji žena, na njihovom uključivanju u društveni život. Današnja priredba samo je mali znak pažnje za sve žene s područja naše općine i poziv da se uključe u naš rad. Održava se u okviru projekta "Ženama s ljubavlju". U sklopu tog projekta odrađene su radionice o kvaliteti života, preventivni pregledi članica, a planira se još nekoliko radionica u suradnji sa HZZO - rekla je predsjednica Udruge žena Preslica Stanka Miko.

Uz prigodan program, održana je i izložba “Za babičinim stolom” te prezentacija i degustacija “zdiganih krumpirovi štrukli s koščicama od tikve”, koji su u procesu zaštite izvornosti proizvoda. Programu su nazočili načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić, koji je u ime Općine Sračinec svim ženama čestitao praznik. Na izlasku iz dvorane načelnik i predsjednik vijeća žene su darivali maćuhicama.

Komentari