općina sračinec

Foto - U Sračincu održane sportske igre umirovljenika, sudjelovalo deset udruga

Objavljeno: 22.06.2024. 11:10

Zadnja izmjena: 22.06.2024. 11:14

Dvjestotinjak umirovljenika iz deset umirovljeničkih udruga koje djeluju na području Varaždinske županije, okupilo se u Sračincu kako bi sportskim aktivnostima obilježili početak ljeta.

Domaćini i organizatori bili su umirovljenici iz Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski.

- Ovo je već tradicionalni susret umirovljenika koji održavamo u Sračincu. Radi se o našem projektu pod nazivom "Ususret ljetu sa zlatnim godinama", koji ima za cilj promociju zdravog, aktivnog života za osobe treće životne dobi. Danas se natječe devet udruga naših prijatelja, a mi kao domaćini brinemo za organizaciju događanja. Svaku udrugu predstavlja 16 članica i članova, koji se natječu u aktivnostima primjerenim dobi – rekao je Božidar Mesek, predsjednik Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski.

Osim sporta, tu je naravno bio i zabavno - gastronomski dio. Organizaciju susreta pokriva Općina Sračinec.

- Iz godine u godinu podržavamo rad naše udruge umirovljenika, a veseli nas da su se okupili umirovljenici iz velikog broja prijateljskih udruga. Danas je ponovno do izražaja došao naš park Velika graba, u kojem je održan jedan dio natjecanja, a onaj zabavni dio s ručkom odvija se u Domu kulture - naglasio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je posjetio umirovljenike u društvu predsjednika Općinskog vijeća Krunoslava Lukačića.

Komentari