besplatan ulaz

Foto - U Starom gradu otvorena izložba radova učenika Srednje strukovne škole

Objavljeno: 11.06.2024. 11:14

Zadnja izmjena: 11.06.2024. 11:14

U podrumu Starog grada u Varaždinu otvorena je atraktivna izložba radova učenika Srednje strukovne škole Varaždin, koja je i ove godine realizirana u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin.

Izložbu je otvorila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, a otvorenju su nazočili i ravnatelj Srednje strukovne škole Dražen Koščak, ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin Miran Bojanić Morandini te učenici, njihovi mentori i profesori. Izložba se može besplatno razgledati do 16. lipnja ove godine u radno vrijeme Gradskog muzeja Varaždin.

Kako je naglasio ravnatelj muzeja Bojanić Morandini, izložba je rezultat suradnje između Gradskog muzeja Varaždin i Srednje strukovne škole, dok je ravnatelj škole Košćak istaknuo važnost održavanja ovakvih izložbi. Otvarajući izložbu zamjenica župana Silvija Zagorec je izrazila zadovoljstvo što prisustvuje otvorenju izložbe.

- U rezultatima rada pod vodstvom njihovih mentora možemo uživati u Starome gradu, gdje su izloženi radovi nastali tijekom ove školske godine, i to u različitim likovnim i grafičkim tehnikama. Iako nagrade i medalje nisu glavno i jedino mjerilo nečijeg rada i truda, ipak nas vesele i daju „krila“, odnosno nagrade predstavljaju svojevrsno priznanje da smo dobri u onome što radimo - rekla je zamjenica župana.

Komentari