Općina Martijanec

Foto - Svečano obilježen 90. rođendan DVD-a Čičkovina, evo detalja

Objavljeno: 12.06.2023. 08:44

Zadnja izmjena: 12.06.2023. 09:21

U subotu je DVD Čičkovina obilježilo je 90 godina postojanja. Obilježavanje je započelo pozdravima i čestitkama koje su domaćinima uputili brojni DVD-ovi: Martijanec, Slanje, Hrženica, Donji Kraljevec, Hrastovljan, Zamlaka, Jalžabet, Prelog, Štefanec, Madraševec, Vrbanovec, Sudovčina, Sveta Marija.

Uz blagoslov župnika Leona Lozančića, krenuo je mimohod DVD-ova kroz mjesto, a mimohod su pozdravili načelnik općine Martijanec, Branimir Nađ, podpredsjednik VZŽ Varaždinske Saša Lenček, , predsjednik DVD-a Čičkovina, Krešo Kolarić, zapovjednik VZO Martijanec, Mario Balajić, podpredsjednik VZO Martijanec, Goran Kelin te župnik Leon Lozančić.

Nakon mimohoda, uslijedila je Svečana sjednica DVD-a. Martina Kolarić, članica DVD-a Čičkovina, ispričala je povijest DVD-a te istaknula brojne aktivnosti i intervencije koje su proveli. Na sjednici su dodijeljena i priznanja, zahvalnice te spomen trake dugogodišnjim članovima, počasnim gostima, DVD-ima, općini Martijanec, KUD-u Martijanec, kao i sponzorima.

Čestitku je uputio i načelnik općine Martijanec, Branimir Nađ.

- Vatrogasci su oduvijek nosioci događanja, društvenog života u našem kraju. Mogu samo pohvaliti odličnu suradnju Općine s vodstvom DVD-a. Vaš nesebičan i požrtvovan rad, kao i humanitarni angažman, Općina prepoznaje i to ćemo i dalje honorirati. Želim vam što više znanja, novih vatrogasnih zvanja, edukacija i druženja, a mi ćemo se pobrinuti da na intervencijama budete što bolje opremljeni i time zaštićeniji - poručio je Nađ.

Komentari