173 tisuća eura

Foto - U tijeku obnova Omladinske ulice u Kućan Marofu, Bosilj obišao radove

Objavljeno: 28.11.2023. 12:45

Zadnja izmjena: 28.11.2023. 12:45

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj je zajedno s Martinom Cesar-Kelemen, voditeljicom Odsjeka za izgradnju i održavanje objekata i komunalne infrastrukture obišao je  radnike PZC-a Varaždin koji izvode radove na uređenju Omladinske ulice u Kućan Marofu.

Kako je predviđeno projektom LABOS-a d.o.o., temeljem programa održavanja nerazvrstanih cesta u Omladinskoj ulici će do kraja ove godine biti izvedeni radovi na  iskopu postojećeg kolnika širine 3 metra, koji je bio u lošem stanju, nepravilnog oblika i bez rubnjaka. U dužini od 177 metara izvest će se potpuno nova kolnička konstrukcija te pješačke staze, nogostupi širine 1,5 metara. Uredit će se i odvodnja oborinske vode, a kolnik će se asfaltirati novim nosivim i habajućim slojem. Radovima na prometnici prethodila je rekonstrukcija vodovodne mreže s priključcima, a radove je izveo Varkom d.d.

- Navedenim radovima podići će se sigurnost i udobnost vožnje na toj prometnici, riješiti odvodnja oborinskih voda te popraviti vertikalna i horizontalna prometna signalizacija, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom. Radovi na uređenju Omladinske ulice u Kućan Marofu financiraju se u potpunosti iz proračuna Grada, a njihova vrijednost je 173 tisuća eura uključivo PDV - rečeno je tom prilikom.

Komentari