grad ivanec

Foto - U tijeku radovi na uređenju staza te zelenih površina na novom groblju Ivanec

Objavljeno: 06.03.2024. 08:03

Zadnja izmjena: 06.03.2024. 08:03

Na novom groblju Ivanec u tijeku su radovi koji obuhvaćaju uređenje centralne i pristupne staze, sporednih staza i zelenih površina oko grobova i grobnica. 

Riječ je o zahvatima kojima se, nakon velikih sanacijskih radova izvedenih radi sprečavanja prodiranja površinskih oborinskih voda u grobnice (zbog čega je groblje bilo raskopano), novo groblje vraća u prijašnje stanje i uređuje u skladu s dignitetom koji zaslužuju ovakva mjesta, ističu iz Grada Ivanca.

- Radove o svom trošku izvodi Ivkom.Danas ih je obišao gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem, pročelnikom za komunal Stjepanom Vincekom i voditeljem Ivkomove RJ Održavanje i građenje Davorom Galićem. Pritom je gradonačelnik inzistirao na izvedbi radova strogo po projektu te na uklanjanju improvizacija koje su pojedini građani sami postavili, a koje sada narušavaju estetiku groblja - dodaju iz Grada Ivanca. 

Radovi se izvode na način da će centralna i pristupna staza biti popločene tlakavcima, dok će se sporedne staze nasipati kamenim agregatom. Uređuju se i kontaktne površine, na kojima će biti zasijana trava i zasađen novi drvored. Završetak radova očekuje se za oko mjesec dana.

Komentari