općina cestica

Foto - U tijeku su radovi kod Sportskog ribolovnog kluba 'Općine Cestica 1995'

Objavljeno: 26.03.2023. 18:43

Zadnja izmjena: 26.03.2023. 18:43

SRK "Općine Cestica 1995" je osnovan 1995. godine u Cestici te gospodari ribolovnom zonom "Cestica" u kojoj obitava više od 30 vrsta riba.

Uslijed velikog vodostaja, 2012. godine nanos je zatrpao natjecateljsku stazu i zimovnik izrađen 2010. godine. U tijeku su radovi na popravku i vraćanju postojeće natjecateljske staze u prvobitno stanje. Uz lijevu obalu i pokos izraditi će se staza širine 4 m uzdignuta iznad vodene površine na kojoj će se odvijati natjecateljske aktivnosti te će biti omogućen ribolov i članovima kluba. Nositelj zahvata su Hrvatske vode, Vodnogospodarski odjel za Muru i gornju Dravu, Varaždin, a projekt je vrijednosti 180.000 eura te ga u cijelosti i financiraju. Radovi bi trebali biti završeni do 1. travnja ove godine.

- To je krucijalni projekt za našu udrugu. Ako znamo da prošle godine nismo imali gdje održati natjecanje povodom Dana Općine Cestica u rujnu mjesecu, zbog plitkog vodostaja i vodenog bilja, onda je ovo kapitalna stvar. Ne samo za natjecanje. Najveći je dobitak u dubini vode koja predstavlja krasan zimovnik za ribe, gdje će se moći loviti cijele zime. Ovo će svakako biti mjesto druženja, za provođenje male škole ribolova i sličnih aktivnosti na vodi - rekao je, između ostalog, predsjednik SRK Marijan Kolednjak.

Komentari