općina ljubešćica

Foto - U tijeku su radovi na uređenju vodotoka rijeke Bednje u Ljubešćici

Objavljeno: 13.07.2022. 12:44

Zadnja izmjena: 13.07.2022. 13:26

Foto: Iva Habulan

U tijeku su radovi na uređenju vodotoka rijeke Bednje u blizini autoceste na području Općine Ljubešćica u vrijednosti od oko 400 tisuća kuna.

Radove su danas obišli općinski načelnik Nenad Horvatić i direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Danijel Bunić. Kako su rekli, radovi se odnose na uređenje i regulaciju korita, a paralelno s tim odradit ćemo spoj starog rukavca koji će biti dan na korištenje Športskom ribolovnom društvu.

- Projekt možemo sagledati kroz nekoliko činjenica. Prije svega, uređenjem korita rijeke Bednje ono puno ljepše izgleda te je sigurnije. Također, treba naglasiti da ovakvim uređenjem dobivamo i nove sadržaje na području Općine Ljubešćica, poput ribičke kućice. U planu je revitalizacija ovog područja gdje bismo mogli imati malo izletište te uređenje dječjeg igrališta. Želimo da ljudi što više izlaze u prirodu, a osim uređenog igrališta dobivamo i nove sadržaje za sve uzraste - rekao je Horvatić.

Novi sustav odvodnje

Kako je pritom najavljeno, ove godine u planu su još dvije lokacije za uređivanje, kao i sustav odvodnje i pročišćavanje Općine Ljubešćica, na čemu bi radovi trebali gotovi unutar tri godine. 

- Na rijeci Bednji u protekle tri godine radimo niz radova, počevši od Općine Bednje pa sve do Ludbrega. Na slivu Plitvice i Bednje godišnje radimo od 80 do 100 lokacija, ovisno o potrebama, prioritetima te dogovorima s jedinicama lokalne samouprave. Prijašnjih godina na području Ljubešćice smo u održavanje vodotoka uložili oko 500 tisuća kuna - rekao je Bunić.

Komentari