odličan brain fitness

FOTO U Toplicama je održan 12. Tradicionalni Božićni šahovski turnir pa evo imena najboljih

Objavljeno: 30.12.2017. 10:15

Zadnja izmjena: 30.12.2017. 10:24

U topličkoj osnovnoj školi održan je 12. Tradicionalni Božićni šahovski turnir na kojem je sudjelovalo 45 domaćih i inozemnih šahista i koji se ove godine prvi puta bodovao za međunarodnu brzopoteznu rejting listu.

Prije samog početka turnira gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, uručila je predsjedniku kluba ŠŠK Mladost iz Varaždinskih Toplica Željku Matkunu, vrijednu šahovsku garnituru s metalnim figurama.

Na turniru je sudjelovalo 45 igračica i igrača od kojih je petero došlo iz susjedne Slovenije. Uvjerljivo najbolji, sa svih 9 pobjeda iz 9 partija, bio je Goran Šegović iz ŠD Međimurje, kojemu je ovo četvrta pobjeda na ovom turniru. Drugi je bio Zdravko Forštnarić iz ŠK Gardinovec dok je treće mjesto zauzeo Ivan Vujec iz ŠD Varaždin.

Osim za prva tri mjesta medalje su se dijelile i po kategorijama pa je tako medalju za najboljeg igrača iznad 70 godina dobio je Ivan Fodor iz ŠK Goran dok je najbolji u kategoriji iznad 60 godina bio Josip Kerman iz ŠK Goran. Najbolja šahistica bila je Vera Ister iz ŠD Varaždin, a najbolja žena iznad 60 godina Đurđa Španić, također iz ŠD Varaždin.

Kod kadeta nagrade su osvojili: Anej Bizjak iz ŠK Brežice u kategoriji do 12 godina, koji je ujedno bio i najugodnije iznenađenje turnira s ukupno osvojenim 8. mjestom na turniru te Matija Njegač iz ŠD Varaždin u kategoriji do 18 godina.

Prijelazni pehar za najboljeg igrača iz Varaždinskih Toplica osvojio je Željko Matkun, a medalje su osvojili i Filip Križanić kao najbolji igrač iz Varaždinskih Toplica do 18 godina, Mislav Matkun kao najbolji igrač iz Toplica do 12 godina te Tina Šebrek kao najbolja djevojčica iz Toplica.

 

 

 

 

Komentari