dani općine

Foto - U Trnovcu Bartolovečkom održana edukacija o prevenciji dijabetesa i mjerenje šećera

Objavljeno: 20.04.2024. 17:43

Zadnja izmjena: 20.04.2024. 17:43

Jedan od programa u okviru obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki bila je i edukacija o prevenciji dijabetese, a tom je prilikom u petak sudionicima predavanja mjeren šećer.

Antonija Brlek, predsjednica Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin, zahvalila je općinskoj načelnici Verici Vitković na pozivu da se odazovu akciji povodom obilježavanja Dana Općine.

– Volimo kada nas zovu da ispričamo našu priču, da predstavimo našu Udrugu koja se još od 1967. godine bavi edukacijom, prevencijom i mjerenjem šećera, kao i pomaganjem oboljelima od dijabetesa da se lakše nose sa svojom bolešću – rekla je Brlek i dodala da su rezultati na današnjoj akciji bili odlični.

Predavanje o dijabetesu održala je medicinska sestra iz Centra za dijabetes Opće bolnice Varaždin Mirjana Liber, koja je ujedno navela i najbitnije faktore u prevenciji visokog šećera. Dodajmo da je Općina nabavila dva uređaja za mjerenje masnoće i šećera. Na području općine dvije patronažne sestre jedanom mjesečno dolaze i svim zainteresiranim građanima, bez obzira na dob, mjere masnoću i šećer u krvi. Općina je kupila uređaje i prvi kontingent trakica za mjerenje.

– Smatramo da je to dobra stvar i vidimo da to naši mještani, a prvenstveno umirovljenici, koriste – poručila je načelnica Vitković.

Komentari