grad Varaždinske Toplice

Foto - U Varaždinskim Toplicama održan 'Dan Slovenije u Hrvatskoj'

Objavljeno: 10.05.2023. 19:37

Zadnja izmjena: 10.05.2023. 19:37

Danas je u Varaždinskim Toplicama održano drugo poslovno bilateralno druženje pod nazivom 'Dan Slovenije u Hrvatskoj' u kojem su sudjelovali brojni hrvatski i slovenski poduzetnici.

Na još jednom druženju čiji je cilj proširiti poslovnu suradnju i povezati poduzetnike obiju država, gosti i predavači govorili su o skorom uvođenju digitalnog novca, umjetnoj inteligenciji, razvoju poslovnih odnosa između Slovenije i Hrvatske i o tome što građani Slovenije misle o građanima Hrvatske i obratno.

Također, bilo je riječi o pravcima unapređenja tržišnih prilika u novim okolnostima. Svi sadržaji drugog 'Dana Slovenije u Hrvatskoj' za sve sudionike bili besplatni. Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković naglasila je da je cilj druženja ostvariti dobru komunikaciju te unaprijediti suradnju poduzetnika iz dviju država.

- Blizu smo jedni drugima i pokazatelji su iz godine u godinu sve bolji, sve nam više susjeda dolazi u Varaždinske Toplice. Naravno, interesantna im je termalna voda, ali ne samo to jer naša je turistička ponuda svakim danom sve bolja, a da ne govorimo o ljepotama koje nudimo. Ovakvim susretima suradnju ćemo sigurno dići na još višu razinu, za što postoji interes obje strane i drago mi je da smo još jednom imali priliku ugostiti naše susjede, ali i poduzetnike iz svih dijelova Hrvatske - naglasila je gradonačelnica Ratković.

Komentari