grad varaždinske toplice

Foto - U Varaždinskim Toplicama otvorena Ulica grada Vukovara i mural 'Puma'

Objavljeno: 12.11.2022. 09:31

Zadnja izmjena: 12.11.2022. 09:31

Svečanim otvorenjem novouređene Ulice grada Vukovara koja vodi prema topličkoj Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića te murala "Puma" povodom 30. obljetnice njihovog osnutka u petak je započeo središnji dio proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica.

Otvorenje ulice dodatno su uveličali mališani iz topličke osnovne škole, a program je počeo čitanjem Priče o gradu, novinara Siniše Glavaševića. Budući da je cilj uređenja ulice bio podići sigurnost svih sudionika u prometu, posebno djece, prvašići topličke škole pokazali su kako sigurno novom ulicom dolaze do škole, a okupljenima su ispričali i kako doživljavaju svoju ulicu te izrecitirali pjesmu bivšeg učenika Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Vita Ranteša "Kmica". Nakon otvorenja ulice, delegacija Grada i braniteljskih udruga svečano su otvorili i mural "Puma" povodom 30. obljetnice njihovog osnutka.

- Grad, to ste vi. Na vama djeco ostaje naš Grad, a kada vidim koliko ga volite i koliko ste se potrudili za ovu našu manifestaciju znamo da sve što radimo radimo ispravno i imamo kome sve to ostaviti. Isto tako, ponosni smo da smo ovim muralom postali dijelom Puma. Upravo je suradnja ono što život u svakoj zajednici čini boljim što je posebno vidljivo u našem ovogodišnjem programu obilježavanja Dana Grada - rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade "Puma" dodao je kako su u Varaždinskim Toplicama, zahvaljujući suradnji s gradonačelnicom Ratković, napravili dva murala, jedan od njih na trafostanici u Ulici kralja Tomislava, svečano otvoren upravo povodom Dana Grada.

Komentari