'ogroman potencijal'

Foto - U Varaždinskim Toplicama počeo Aquafest, fokus je termalni turizam

Objavljeno: 02.06.2023. 17:43

Zadnja izmjena: 03.06.2023. 10:05

Foto: Florijan Barešić

Međunarodnim stručnim skupom "Termalna voda jučer, danas, sutra", je danas u Varaždinskim Toplicama započeo Aquafest, tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice, Zavičajnog muzeja i Grada Varaždinskih Toplica.

Ove je godine fokus stavljen na termalni turizam, o kojem će govoriti stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva. Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je da Varaždinske Toplice organiziraju ovakve posebne manifestacije s namjerom da se koristi bogat kulturno-turistički potencijal grada.

- Svake godine pričamo o termalnoj vodi i naglašavamo taj naš geotermalni potencijal. Termalna voda je nedovoljno iskorištena i o njoj se treba što više pričati - naglasila je Ratković, dodajući kako Varaždinske Toplice svoj razvoj komunalne i turističke infrastrukture mogu zahvaliti upravo termalnoj vodi.

Skupu je nazočila Jelena Šobat, načelnica Sektora za posebne oblike turizma i analitiku, inovacije i održivi razvoj u Ministarstvu turizma i sporta, kao i zamjenica župana Silvija Zagorec.

-Varaždinske Toplice imaju zaista ogroman potencijal. Grad počiva na ljekovitoj vodi i to je potencijal koji treba iskoristiti. Vjerujem da će se na ovome skupu roditi kvalitetne ideje i razmijeniti iskustva, a sve u svrhu kako bi se Varaždinske Toplice pozicionirale na zdravstvenoj karti turizma, karti kojoj zaista i pripadaju - rekla je Zagorec.

Denis Kovačić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice predstavio je Spinalni centar te održao predavanje na temu funkcioniranja zdravstvenih ustanova u uvjetima Covid pandemije. Na stručnom skupu sudjelovao je i Marcel Medak, direktor TZ Bjelovarsko-bilogorske županije koji je prezentirao presjek zdravstvenog turizma u Hrvatskoj te njegove potencijale.

Komentari