grad varaždinske toplice

Foto - U Varaždinskim Toplicama prigodnom svečanošću obilježen Dan državnosti

Objavljeno: 30.05.2022. 13:20

Zadnja izmjena: 30.05.2022. 13:20

Prigodnom svečanošću dans je u Varaždinskim Toplicama obilježen 30. svibnja, Dan državnosti Republike Hrvatske.

Program je počeo svetom misom u župnoj crkvi sv. Martina biskupa koju je predvodio župnik i dekan Varaždinskotopličkog dekanata Stjepan Mostečak, nakon čega su kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu "Bijela golubica" položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Uz brojne građane i predstavnike braniteljskih udruga, počast braniteljima odalo je izaslanstvo Grada Varaždinskih Toplica predvođeno gradonačelnicom Dragicom Ratković.

- Naš je tisućljetni san ispunjen, doista imamo Hrvatsku, ponajviše zahvaljujući ljudima koji su za našu domovinu dali najviše, ono najvrjednije što su imali, svoje živote. Nikada ih ne smijemo zaboraviti, trebamo ih se sjećati s pijetetom, odati im počast za sve što su učinili kako bi mi danas mogli živjeti u slobodnoj i neovisnoj državi. Trebamo čuvati našu Hrvatsku i zajedništvom raditi na dobrobit svih njezinih građana, a sigurna sam da sjećajući se svih naših hrabrih boraca nećemo ni mi pokleknuti pred izazovima koji su pred nama - rekla je.

Nakon svečanosti u Varaždinskim Toplicama, u znak sjećanja i pijeteta vijenci su položeni i svijeće zapaljene i uz spomen-obilježje poginulim braniteljima kod Osnovne škole Svibovec.

Komentari