prigodni program

Foto - U Varaždinskoj županiji obilježen Dan plavog irisa

Objavljeno: 28.05.2022. 12:24

Zadnja izmjena: 28.05.2022. 13:01

S ciljem podizanja svijesti i prevenciji raka debelog crijeva i ukazivanja na važnost preventivnog pregleda u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva te pružanja potpore osobama sa stomom, obilježen je Dan plavog irisa.

Organizator akcije bio je Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, ILCO društvo Varaždin i Savjet za zdravlje Varaždinske županije uz sudjelovanje Medicinske škole Varaždin. Akciju su između ostalih podržali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica Silvija Zagorec i gradonačelnik Neven Bosilj.

Riječ podrške, ali i apel svim građanima grada Varaždina i svim stanovnicima Varaždinske županije uputili su i gradonačelnik Bosilj i zamjenica župana Zagorec.

- Naglasak uvijek mora biti na preventivi, a ne na kurativi. Poražavajući je podatak što imamo slab odaziv građana na preventivni program, i onda kad se jave liječniku već bude kasno i tada se na kurativu troši deset puta više novaca. Iz tog razloga molim sve građane, koji su stariji od 50 godina neka se odazovu pozivu na sudjelovanje i da budu odgovorniji prema svom zdravlju - rekao je Bosilj.

Zamjenica Silvija Zagorec pohvalila je akciju koju su zajednički organizirali Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, ILCO društvo Varaždin i Savjet za zdravlje Varaždinske županije uz sudjelovanje Medicinske škole Varaždin.

- Ovim putem upućujem zamolbu svim našim građanima da se odazovu na Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva jer jedan jednostavan  kartični test može uvelike utjecati na daljnji tijek života – samo se treba na njega odazvati - zaključila je Zagorec.

Komentari