prigodni program

Foto - U Varaždinskoj županiji obilježen Nacionalni dan multiple skleroze

Objavljeno: 29.09.2022. 14:35

Zadnja izmjena: 29.09.2022. 14:35

U organizaciji Savjeta za zdravlje Varaždinske županije i Društva multiple skleroze Varaždinske županije ispred Županijske palače obilježen je Nacionalni dan multiple skleroze - autoimune bolesti s "tisuću lica".

Predsjednica Savjeta za zdravlje Spomenka Kiđemet-Piskač istaknula je kako se akcijom želi upoznati javnost s problemima i potrebama s kojima se oboljeli od bolesti susreću u obitelji, u gradu, županiji, na radnom mjestu.

- Pojavnost bolesti raste, a pogađa sve mlađe dobne skupine. Varaždinska županija osigurala je sredstva za projekt kojim se, uz ostalo, organiziraju posjeti teško pokretnima i nepokretnim članovima, prvenstveno onima u ruralnom području, odnosno, udaljenima od grada. Također,  pruža im se savjetodavna podrška, a posjetom i razmjenom informacija kod njih se razvija osjećaj da nisu sami i zaboravljeni, što doprinosi porastu njihovog samopouzdanja - rekla je Kiđemet-Piskač.

'Podrška Županije'

Podršku radu Društva dala je i zamjenica župana Silvija Zagorec. - Varaždinska županija nastavlja davati podršku javnozdravstvenim akcijama koje imaju za cilj osvijestiti i educirati građane, u ovom slučaju o multiploj sklerozi. Zahvaljujem Društvu koje svojim djelovanjem i aktivnostima pruža potporu svojim članovima - dodala je.

Inače, Društvo multiple skleroze Varaždinske županije trenutno broji 140 članova: 103 žene i 37 muškaraca. Društvo nastoji preko različitih programa i projekata financiranih od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te preko Europskog socijalnog fonda  osigurati pomoć za one najteže oboljele, poboljšati reintegraciju oboljelih u društvo te kvalitetniji i samostalniji život

Komentari