DOBRI LJUDI

FOTO U varaždinsku bolnicu pristižu nove donacije - od kolača do maslinovog ulja

Objavljeno: 26.12.2020. 09:02

Zadnja izmjena: 26.12.2020. 09:02

U OB Varaždin kontinuirano stižu donacije u znak zahvale za požrtvovni rad u doba epidemije.

Tako su u varaždinsku bolnicu iz restorana „Fontana” Crnković stigli domaći kolači.

- U ovim teškim vremenima, kad je osoblje bolnice sa svojim rukovodstvom suočeno s pandemijom koja nas je snašla, odlučili smo u znak pažnje i zahvalnosti za sve ono što čine za nas, za naše sugrađane, uljepšati im Božić i pokloniti im naše prave domaće kolače po kojima je naša slastičarna odavno poznata. S obzirom da ulažu nadljudske napore prilikom brige o bolesnicima, htjeli smo im malo podići raspoloženje i na taj način malo uljepšati božićne blagdane koje će najvjerojatnije provesti uz bolesnike, a ne uz svoje najmilije – rekla je direktorica „Fontane” Ružica Crnković.

Kolače su preuzele vrijedne bolničke kuharice, a na donaciji je zahvalio i zamjenik ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damir Poljak.

- Hvala restoranu Fontana što misli na nas i što nam je poklonio njihove poznate kolače. Vjerujem da će djelatnicima ova donacija izmamiti osmijeh na lice i uljepšati božićne blagdane – rekao je Poljak. 

„Bročko uje za vridne jude“

Humanitarnom akcijom „Bročko uje za vridne jude“ Bračani žele u božićno vrijeme darivanja navući osmjeh zadovoljstva onima kojima je to u ovo vrijeme najpotrebnije. Nije bilo potrebno puno vremena da se u ovoj zajedničkoj akciji ujedine svi brački maslinari i pod vodstvom svojih općina i turističkih zajednica osmisle plan kome će darovati svoju proizvedenu zlatnu kap.

Jednoglasno je donesena odluka da će dio prikupljenog ulja, 124 boce, biti doniran Općoj bolnici Varaždin. 

Na vrijednoj je donaciji zahvalio zamjenik ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damir Poljak. Donaciju bolnici predao je predstavnik organizatora humanitarne akcije “Bročko uje za vridne jude“ Alen Dimić.

– Uime turističkih zajednica otoka Brača, općina otoka Brača i Grada Supetra želim zahvaliti vama što se primili ovu donaciju, a nama je bila čast i zadovoljstvo što smo mogli skupiti ovo maslinovo ulje. Ljudi su sami donijeli ulje i sami ga zapakirali u boce, zato i jesu različite. Na nekim bočicama su i djeca radila etikete. Bila je to lijepa akcija i drago mi je da sam ja imao tu čast da donaciju dovezem u Varaždin – istaknuo je Dimić.

Komentari