primio ih župan čačić

FOTO: U Varaždinu boravi izaslanstvo najbogatije pokrajine u Južnoj Koreji

Danas je u posjetu Varaždinskoj županiji boravilo izaslanstvo regije Chungcheongnam-do iz Južne Koreje. Župan Radimir Čačić i predsjednik Skupštine  Ryou Byong-kuk potpisali su dva pisma namjere o budućoj suradnji.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.05.2019. 12:13

Zadnja izmjena: 29.05.2019. 13:22

Danas je u posjetu Varaždinskoj županiji boravilo izaslanstvo regije Chungcheongnam-do iz Južne Koreje. Župan Radimir Čačić i predsjednik Skupštine  Ryou Byong-kuk potpisali su dva pisma namjere o budućoj suradnji.

Inače, regija Chungcheongnam-do, u kojoj živi više od 2 milijuna stanovnika, najbogatija je pokrajina u Južnoj Koreji s BDP-om od 56.000 američkih dolara po stanovniku te godišnjom stopom rasta od 12 posto. Regija je sjedište industrije poluvodiča, proizvodnje automobila i elektronike, a izaslanstvo je u našu županiju stiglo s ciljem jačanja suradnje u području gospodarstva, turizma, kulture, obrazovanja i sporta. - Imamo priliku i čast da komuniciramo s tako velikim i uspješnim provincijama, a posebno je važan turistički dio priče jer je njihovih 500 tisuća turista posebno zainteresirano za kulturu i povijest, oni redovno dolaze u Zagreb, a mi smo u tom krugu ponude Zagreba - rekao je Čačić i dodao kako je posebno važno da se naglase prednosti zdravstvenog turizma u našoj županiji.

- Varaždinska županija ima zanimljivu povijest i kulturnu baštinu, a turisti iz Koreje koji su bili ovdje u Hrvatskoj, vratili su se kući s lijepim dojmovima o ljudima, njihovoj ljubaznosti, kao i ljepotama Hrvatske. Ovdje smo da bismo produbili prijateljstvo i uspostavili suradnju između naše dvije zemlje i naših regija, te u budućnosti pokrenuli konkretnu suradnju – rekao je Byong-kuk Ryou, predsjednik Skupštine regije Chungcheongnam-do. 

Na radnom sastanku bila je savjetnica župana Natalija Martinčević, kao i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denis Kovačić i njegov zamjenik Damir Mihalić te Ksenija Jertec iz tvrtke Ducati komponenti d.o.o. iz Ludbrega.

 

 

Komentari