grad varaždin

Foto - U Varaždinu održan međunarodni znanstveno-stručni skup o ljevarstvu

Objavljeno: 01.03.2024. 14:13

Zadnja izmjena: 01.03.2024. 14:13

U Varaždinu se održao Međunarodni znanstveno-stručni seminar pod nazivom „Proizvodni procesi i njihov utjecaj na kvalitetu lijevanih proizvoda“ u organizaciji Hrvatskog udruženja za ljevarstvo.

Na početku radnog dijela 146 sudionika iz 11 zemalja  pozdravio je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina pa napomenuo:

- Povijest ljevarstva je u Varaždinu duboko ukorijenjena. U Varaždinu imamo veliku ljevaonicu MIV-a koja bi trebala biti još veća i preseliti se na novu lokaciju.  Investitor Hawle radi s MIV-om jednu prekrasnu priču koja bi trebala dati dodatnu vrijednost daljnjem razvoju ljevarstva u Varaždinu – rekao je Marković.

Prigodne riječi dobrodošlice uputili su i  Dragutin Gložinić, predsjednik HRG – županijske komore Varaždin te Krunoslav Lukačić, predstavnik Varaždinske županije. Seminar je proglasio otvorenim Milorad Vasilić, predsjednik Hrvatskog udruženja za ljevarstvo. Tijekom prijepodneva održano je 12 stručnih predavanja i 8 komercijalnih prezentacija namijenjenih stručnoj edukaciji ljevača i upoznavanju s novostima u metalskoj industriji.

Komentari