počivao u miru

Foto - U Varaždinu održana komemoracija za istaknutog sportskog djelatnika Dražena Ožega

Objavljeno: 13.09.2023. 12:23

Zadnja izmjena: 13.09.2023. 12:23

Foto: Boris Matijašec

U Multimedijalnoj dvorani palače Herzer Gradskog muzeja Varaždin danas je održana komemoracija za istaknutog varaždinskog sportskog djelatnika Dražena Ožega koji je umro 8. rujna u u 93. godini.

Prof. Ožeg je rođen 18. listopada 1930. godine u Varaždinu i bio je prvi fakultetski obrazovani profesor tjelesnog vježbanja u Varaždinu. Završio je postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i specijalizirao metodiku tjelesnog odgoja i sportske škole na Karlovom univerzitetu u Pragu.

Govorio je pet svjetskih jezika, a uz dugogodišnju sportsku aktivnost, profesionalno je radio na varaždinskoj Gimnaziji (1955.-1963.), Pedagoškoj akademiji Čakovec (1963.-1995.) i Metalskom centru Varaždin (1973.-1975.). Svojim profesionalnim pedagoškim djelovanjem osposobio je više od 350 nastavnika tjelesnog odgoja te više od 1.500 polaznika studija predškolskog odgoja i razredne nastave.

- Profesor Ožeg ugledan je građanin Varaždina, velikan sportskog života koji je u našem gradu prepoznat kao jedan od najvećih, najboljih i najplodonosnijih sportskih djelatnika i trenera. Danas mu odajemo priznanje i zahvalu za sve one sate provedene sa sportašima i strepnje koje je s njima dijelio na natjecanjima, posebice u atletici. Prije svega, profesor Ožeg bio je dobar i pošten čovjek, vrsni organizator sportskih natjecanja, autoritativan, ali blag i pun razumijevanja - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj, između ostalog.

Komentari