"najstudentskiji grad u hrvatskoj"

FOTO: U Varaždinu otvoren najmoderniji studentski dom u regiji - stigao premijer, ministri, rektor...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.12.2017. 16:37

Zadnja izmjena: 02.12.2017. 18:35

Foto: Viktor Hranić

Podzemna garaža, 5 katova, 243 sobe, 15 čajnih kuhinja, 6 dnevnih boravaka i 6 učionica - ovo ukratko opisuje što se sve nalazi u novootvorenom studentskom domu u Varaždinu kojim je studentima omogućeno novih 600 kreveta.

Današnjem otvorenju je uz gradonačelnika Ivana Čehoka, rektora zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa, župana Radimira Čačića, ministrice obrazovanja Blaženke Divjak i potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara prisustvovao i premijer Andrej Plenković. 

Ukupna investicija vrijedna je 141.590.368,42 kune, što je omogućeno putem stopostotnih bespovratnih sredstava fondova Europske unije. Ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš na otvorenju je rekao kako su studenti i grad Varaždin danas dobili jedan od najsuvremenijih objekata u regiji.

- Sve je to nastalo u jednom zajedništvu Grada, Županije, Studentskog centra, Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstva znanosti, Ministarstva regionalnog razvoja,SAFU-a (Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU) i još puno njih. U rekordnom vremenu smo uspjeli napraviti ovaj objekt i još smo uštedjeli novac - rekao je Milijaš i zahvalio svima koji su pomogli u ostvarenju ovog sna. 

Jučer smo među prvima uspjeli ući u novi studentski dom - u ekskluzivnom eTV prilogu možete pogledati kako izgleda iznutra...

''Mi smo 'najstudentskiji' grad u Hrvatskoj''

Gradonačelnik Čehok rekao je kako su već 2002. godine od Vlade zatražili ovaj bivši vojni kompleks, te kako su ga tada ministar obrane i ministar znanosti gledali i pitali ''Kaj će to tebi''.

- Mi smo rekli, tu ćemo napraviti studentsko naselje i moram reći da su bili malo zabrinuti. Danas svi zajedno prisustvujemo otvorenju ovog studentskog doma. Varaždin ima preko 7000 studenata i kada bismo gledali po broju stanovnika, mi smo daleko najstudentskiji grad u Hrvatskoj - rako je Čehok i dodao kako se nada da će uskoro u Varaždinu osvanuti novi informatički kampus FOI-a 

Otvorenju je prisustvovao i hrvatski premijer Andrej Plenković koji je rekao kako je ovo izniman doprinos za Varaždin kao sveučilišno središte u Republici Hrvatskoj.

- Ono što me posebno veseli jer ne samo činjenica da smo transformirali državnu imovinu nego smo uspjeli stvoriti dodanu vrijednost za grad.Ovo predstavlja vrhunsku i visoku kvalitetu za grad koja će studentima omogućiti krasan život u ovom gradu i omogućit će razvoj sjevera i sjeverozapadne Hrvatske.- rekao je premijer na svečanosti otvaranja. 

 

Komentari