FUTSAL

FOTO U Varaždinu se održava HNS-ov seminar futsal sudaca i kontrolora suđenja

Objavljeno: 25.01.2020. 12:39

Zadnja izmjena: 25.01.2020. 12:46

U varaždinskom hotelu Turist održava se dvodnevni 27. seminar futsal sudaca i kotrolora futsal sudaca jedinstvene liste, prva i druga skupina.

U Varaždinu tako boravi više od 50 futsal sudaca i kotrolora suđenja iz cijele Hrvatske na seminaru u organizaciji Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a. 

Seminar je otvorio Ivan Novak, jedan od tehničkih organizatora i predavača na seminaru. Tijekom dva dana polaznici seminara odradit će detaljnu analizu suđenja u Prvoj i Drugoj HMNL s utakmica u sezoni 2019/20. Zatim će odraditi nekoliko stručnih predavanja na temu Pozicioniranje, Timski rad - suradnja, Blokiranje igrača i Ponašanje u tehničkom prostoru. Tijekom seminara održat će se i fitness provjera sudaca u dvorani u Graberju. Na rasporedu je još i on line teoretska provjera PNI, te informacije i smjernice o drugom dijelu prvenstva Prve HMNL 2019/20, zatim informacije o propozicijama natjecanja, primjena Kodeksa o ponašanju športskih djelatnika HNS-a, te druge tehničke upute.

Strpljenje i autoritet

Polaznike seminara pozdravio je i Boris Durlen, dopredsjednik UEFA komisije za futsal i dopredsjednik HNS-ove komisije za futsal. Naglasio je kako futsal dobiva sve ozbiljnije i zapaženije mjesto u HNS-u. - U prošloj godini napravljen je veći iskorak u futsalu ali su se i utakmice podignule na viši nivo, rekao je Durlen. - U19 reprezentacija osvojila je vrlo važnu srebrnu medalju na EP. A, kako je to bilo naporno govori i činjenica da su u sedam dana odigrali pet utakmica. Ovih dana je cilj izboriti nastup reprezentacije na SP. Moram dodati da su suci sa FIFA ljestvice ostavili odličan dojam. Vidi se da iza toga stoji ozbiljan rad i angažirani pristup. Ulažemo puno u mlade, u turnire i razvojne kampove te pogotovo u ženski nogomet, naglasio je Durlen dodavši kako pravim sucima treba puno strpljenja i autoriteta na terenu i da o njima puno ovisi kakav će se dojam steći o utakmici. 

Komentari