tradicionalno proštenje

FOTO: U Velikom Lovrečanu već tradicionalno proslavili svetog Lovru

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.08.2019. 08:20

Zadnja izmjena: 13.08.2019. 08:24

Na najbližu nedjelju spomendanu sv. Lovre koji je 10. kolovoza, u istoimenoj kapeli iznad naselja Veliki Lovrečan, u općini Cestica, i ove godine održano je tradicionalno proštenje.

Svečanu misu ove je godine predvodio i održao prigodnu propovijed vlč. Mario Filipović, župnik župe Sveta Barbara Natkrižovljan. Skladnim pjevanjem svečanom ozračju doprinio je i zbor župe Križovljan, kao i mladi čitači, a i mještane koji su oltar pred crkvom cvijećem okitili i okoliš uredili.

Za dobru proštenjarsku atmosferu pobrinuli su se i brojni licitari i prodavači razne robe na štandovima u ulici Sv. Lovre, a tradicionalni medenjaci mogli su se dobiti na prilazima kapeli. Kod bivše kapelske hiže, jugozapadno od crkve, hodočasnici su se mogli okrijepiti vinom s Lovrečan Brega, a iz ponude nisu izostali ni tradicionalna kotlovina i kobasice te ostala osvježavajuća pića. Tradicionalnu vatrogasnu zabavu na „lovrenčku nedelju“ i ove godine pripremili su vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava koja je pred zgradom vatrogasnog doma potrajala do jutarnjih sati.

 

Komentari