U znak sjećanja

Foto - U Vinici održan 25. Memorijalni turnir 'Mladen Kasun'

Objavljeno: 12.09.2023. 14:00

Zadnja izmjena: 12.09.2023. 14:01

U znak sjećanja na sportaša - košarkaša te jednog od osnivača Košarkaškog kluba "Vinica" - Vinica i hrvatskog branitelja poginulog u Domovinskom ratu, na košarkaškom igralištu u Marčanu, 11. rujna, održan je 25. Memorijalni turnir "Mladen Kasun".

Turnir je započeo paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na grobu Mladena Kasuna u prisustvu njegove majke Ankice i ostalih članova obitelji, a počast je odana i kod spomen obilježja tom hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu. Okupljeni su počast odali i na grobu dugogodišnjeg načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca.

Postrojavanjem ekipa i obraćanjem predsjednika Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenka Đurasa u ime župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te Slavka Štrleka kao pripadnika Specijalne jedinice policije PU varaždinske "Roda" započelo je košarkaško natjecanje.

U svom obraćanju Zdenko Đuras zahvalio se svim sudionicima turnira što kroz ovakav vid druženja već dugi niz godina odaju zahvalnost za najveću žrtvu koju je Mladen Kasun mogao dati za svoju domovinu Hrvatsku, kao i brojni drugi hrvatski branitelji. U svom govoru prisjetio se i načelnika Marijana Kostanjevca koji je od samih početaka taj turnir podržavao kao i sve aktivnosti Košarkaškog kluba Vinica.

Komentari