položeni vijenci

Foto - U Vinici obilježena 32. obljetnica ustroja 5. bojne 1. A brigade 'Tigrovi'

Objavljeno: 12.05.2023. 18:24

Zadnja izmjena: 12.05.2023. 18:26

Povodom obilježavanja 32. obljetnice ustroja pete bojne prve A brigade "Tigrovi" u Vinici su ispred spomen-ploče kod nekadašnjeg centra za obuku jedinica ZNG-a položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i preminule pripadnike brigade.

Odavanju počasti je uz pripadnike Udruge ratnih veterana prve gardijske brigade "Tigrovi", ali i mnogih drugih pripadnika braniteljskih udruga u ime Varaždinske županije nazočila  i županijska vijećnica Spomenka Kiđemet Piskač, predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije. Kiđemet Piskač je istaknula kako se danas prisjećamo  svih poginulih i preminulih pripadnika slavne brigade Tigrova, brigade čije ime će  zlatnim slovima ostati upisano u suvremenoj hrvatskoj povijesti.

-Tigrovi su se borili od Vukovara do Dubrovnika, pa sve do oslobađanja Knina. Varaždinci su bili prvi kod obrane, naoružavanja i kasnije kod oslobađanja gotovo cijele Hrvatske. I na tu činjenicu smo ponosni i treba ju stalno isticati. Stoga svim pripadnicima 5. Bojne Prve A brigade „Tigrova“ u ime župana Stričaka i u svoje osobno ime čestitam 32. obljetnicu ustrojavanja te svima želim puno zdravlja i osobnog zadovoljstva – rekla je Kiđemet Piskač.

Komentari