Na viničkom trgu

FOTO: U Vinici prvo u podne ispratili Staru, a zatim dočekali Novu godinu

Objavljeno: 02.01.2019. 13:51

Zadnja izmjena: 02.01.2019. 13:59

Općina Vinica jedna je od prvih općina na području županije u kojoj je prije 6 godina za sve stanovnike organiziran doček nove godine na otvorenom, na viničkom trgu.

Ove godine organizatori – DVD Vinica i Udruga mladih UMAMI Vinica, a pod pokroviteljstvom Općine Vinica, odlučili su pripremiti nešto drugačije - podnevni ispraćaj stare i doček nove godine. Okupljanje stanovnika počelo je na trgu već od 11 sati, a organizatori su se pobrinuli za obilje hrane i pića za sve, a bilo je za razliku od prošlih godina i nekih novosti.

Tako je za svu djecu organiziran dječji kutak gdje su se mogla zabaviti, a na trgu je postavljeno i Drvo želja na kom je svatko od prisutnih mogao „zakačiti“ svoju želju s nadom da će se ispuniti u 2019. godini. Naši mladi  pripremili su i kolačiće sreće u kojima je svatko mogao naći prigodnu motivacijsku poruku.

Točno u podne, nakon zajedničkog odbrojavanja, oglasila se vatrogasna sirena, a na vrhu vatrogasnog tornja  vatrogasci su zapalili šarene baklje. Nije izostao ni vatromet nakon kojeg je načelnik Općine Marijan Kostanjevac svima poželio sretnu i uspješnu novu 2019. godinu. Unatoč  radnom danu, okupio se veliki broj stanovnika koji su se zadržali par sati što samo dokazuje da naši stanovnici vole ovakvu vrstu okupljanja i zajedništva.

Komentari