grad lepoglava

Foto - U Višnjici održan 26. Hrvatski festival sportske rekreacije na selu

Objavljeno: 27.06.2022. 08:26

Zadnja izmjena: 27.06.2022. 08:26

U Višnjici se tako okupilo osam ekipa iz triju hrvatskih županija – Lepoglavska Ves, Stažnjevec, Salinovec, Lančić-Knapić i Višnjica iz Varaždinske županije, Vukosavljevica i Podgorje iz Virovitičko-podravske županije i Gornji Bogićevci iz Brodsko-posavske županije.

Svečanost otvaranja Festivala započela je odavanjem počasti poginulom hrvatskom branitelju iz Višnjice Stjepanu Križancu, a nastavljena je postrojavanjem sudionika natjecanja kojima su se obratili okupljeni uzvanici među kojima su bili: državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Kovač, potpredsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Ivan Lovreković te članovi Gradskog vijeća, predstavnici susjednih općina te javnih i gradskih ustanova i tvrtki.

- Grad Lepoglava prvi je hrvatski grad koji je ponio titulu Europskog grada sporta što govori kolika je pažnja u našem gradu usmjerena upravo sportu. Zadovoljstvo je što se u našem gradu održava jedna ovakva sportska manifestacija koja to i potvrđuje - rekao je gradonačelnik Škvarić.

Najuspješnija je bila ekipa domaćina - Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica koja je tako obranila naslov pobjednika osvojen na posljednjem održanom festivalu. Drugo mjesto osvojila je ekipa Vukosavljevice, a treće Stažnjevca. Festival je završen podjelom nagrada, počasnim pucnjem Kuburaške udruge Prva kubura Višnjica i pučkim veseljem.

Komentari