ugodno druženje

Foto - U Voću stiglo preko 200 trkača, brojni mještani i gosti uživali u bogatom subotnjem programu

Objavljeno: 13.11.2022. 10:55

Zadnja izmjena: 13.11.2022. 11:01

Bogat subotnji program proslave Dana Općine Donja Voća privukao je brojne mještane i posjetitelje koji su uživali u mnoštvu sportskih, zabavnih i kulturnih sadržaja.

Događanja su započela već u jutarnjim satima i to prvim špilja Vindija trailom koji je, sudeći prema broju trkača, na dobrom putu da postane tradicionalan. Naime, iako je tek prvi po redu, stazama koje prolaze pored jedne od najznačajnijih arheoloških i paleontoloških lokaliteta u Hrvatskoj, špilje Vindija protrčalo je 200-tinjak sudionika.

Nakon utrke čiji su osnovni motivi špilja Vindija i jedinstven voćanski kraj bogat kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama, okupljeni mještani i gosti uživali su i u ziplineu i olimpijadi starih sportova, a organizatori su se pobrinuli i za najmlađe za koje su održane edukativna predstava „Šašava avantura” i radionice pod nazivom „Jesen”.

Zipline je isprobala i sama načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet koja je i označila start prvog špilja Vindija traila.

- Ovo je definitivno najmasovnije sportsko događanje na području Općine. Ovako nešto jedinstveno i novo dosad nije bilo organizirano. Ideja je bila uz toliko veliki broj trkača i sama promocija naše špilje – rekla je Kočet pohvalivši Atletski klub Varaždin koji je odradio vrhunski posao u prilično zahtjevnoj organizaciji utrke. Pobjednici utrke na 5 kilometara bili su Ivana Zeljko i Saša Horvat, dok su najbrži na 10 kilometara bili Nikola Štefanić i Paula Šimunčić.

Program proslave nastavlja se i u nedjelju. Tako će se s početkom u 10 sati u organizaciji KUD-a Voća održati umjetnička kolonija „Dani braće Stolnik – martinjsko izdanje”, u 12 sati u šatoru NK „Vindija” predstavljaju se voćanske udruge, dok događanja završavaju u 13.30 sati i to nogometnom utakmicom između NK Vindije i NK Vinice.

Komentari