SPORT I TURIZAM

FOTO U zagrebačkom hotelu Sheraton započeta suradnja s kineskim turističkim djelatnicima putem sporta

Objavljeno: 27.11.2018. 20:02

Zadnja izmjena: 27.11.2018. 20:05

Foto: Luka Šalamun

Nakon posjeta Varaždinu, delegacija kineskog grada Ningbo održala je i prezentaciju turističkih potencijala u zagrebačkom hotelu Sheraton namijenjenoj turističkim agencijama iz Hrvatske.

Na predstavljanju su bili direktori gradske i županijske turističke zajednice Jelena Toth i Miran Bojanić Morandini ali i predsjednik STK Starr Ronald Ređep. Naime, do suradnje s velikim kineskim turističkim središtem došlo je posredstvom kineskih stolnotenisača koji igraju u Varaždinu Zeng Jia i Tan Ruiwua. – Posredstvom stolnog tenisa došlo je do mogućnosti dolaska jedne od najvećih turističkih zajednica iz Kine, potvrdio je Ređep. – Dogovorili su se mogući modeli suradnje a konkretno gradska i županijska turistička zajednica pozvane su, kao gosti kineske turističke zajednice da sudjeluju 8. lipnja  u Ningbou na predstavljanju turističkih zajednica srednje i istočne Europe uz 400 turističkih agencija iz cijele Kine, dodao je Ređep.

Konkretne mogućnosti

Želja kineskih turističkih agencija je da organiziraju dolazak kineskih turista u Hrvatsku te da u ponudi imaju i sjevernu Hrvatsku. Ovim kontaktima otvara se i mogućnost gospodarske suradnje vezane uz turizam. Autentični suveniri i proizvodi varaždinskog kraja privukli su kineske turističke djelatnike. Krajem prosinca u planu je sastanak kineski turističkih agencija, koje su registrirane u Hrvatskoj i koje dovode kineske turiste u Hrvatsku. Tema je predstavljanje konkretnih turističkih proizvoda i programa koji bi bili zanimljivi gostima iz Kine. Za varaždinski kraj najinteresantnije ponude mogle bi biti programi obilaska zanimljivih kulturno-povijesnih lokaliteta uz turistički obrađene proizvode i usluge ovog kraja. Osim toga mogli bi biti zanimljivi i sportski sadržaji koje nudi Varaždin, jer je sport i odškrinuo vrata ovoj velikoj prilici za turizam i gospodarstvo varaždinskog kraja.

Komentari