obilazak

Foto - U zaselku Pavlineki u Općini Bednja bliže se kraju radovi na sanaciji klizišta

Objavljeno: 14.02.2024. 11:31

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 11:36

Načelnik općine Bednja Damir Poljak, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački obišli su radove na klizištu na županijskoj cesti u zaseoku Pavlineki u općini Bednja.

Riječ je o cesti koja je nakon potresa oštećena, a kako je istaknuo načelnik Poljak nakon provedenog postupka javne nabave odlukom je osigurano 430 tisuća eura za sanaciju stradalog područja.

– Radovima bi se spojio zaseok Pavlineki sa samom granicom, tako da ćemo onda biti povezani asfaltom s Republikom Slovenijom. To je prva cesta koja će općinu Bednja, osim one glavne dionice županijske ceste, povezati sa susjednom zemljom, pa će stanovnici Jamna i Cvetlina kroz ovaj nekadašnji granični granični prijelaz moći prelaziti u Republiku Sloveniju – rekao je Poljak i dodao građevinski radovi dobro napreduju te da bi tijekom mjesec i pol do dva trebali biti završeni.

Varaždinski župan Anđelko Stričak tom je prilikom kazao da je trenutno otvoreno 10-ak gradilišta na državnim, županijskim, lokalnim i nerazvrstanim cestama. Osim sanacije spomenutog, radi se i na sanaciji drugih klizišta, izgradnji ili uređenju rotora, pješačkih staza te presvlačenju cesta novim slojem.

– Sve te investicije imaju za cilj osigurati što bolju protočnost, sigurnost prometa, ali i uljepšati taj dio naselja gdje se investicije provode – rekao je župan Stričak.

Komentari