najmoderniji uređaj generacije

FOTO U Zavodu za hitnu medicinu predstavljen novi defibrilator vrijedan više od 130 tisuća kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.12.2017. 12:35

Zadnja izmjena: 01.12.2017. 12:42

Foto: Mateja Rak

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije nabavio je iz decentraliziranih sredstava u vrijednosti od 138.471,25 kuna višenamjenski automatski vanjski defibrilator koji je danas pušten u rad uz nazočnost ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Mladena Smoljaneca i župana Varaždinske županije Radimir Čačić.

Dizajniran je za sve reanimacijske situacije te je čvrste, kompaktne i lagane konstrukcije koja ga čini idealnim kad se pacijent prenosi ili prevozi odnosno pogodni je za zahtjevan rad na terenu.

- Hitna medicina je točka gdje je čovjek ranjiv i životno ugrožen i ovdje i najmanji pomaci odlučuju o ukupnom rezultatu. 30 do 40 intervencija na dnevnoj raznini obavlja ova služba sa pet timovima i defibrilator je ključan uređaj i ovo je deseti takvi uređaj, ali treći najmoderniji uređaj generacije - rekao je Čačić i dodao kako se treba ići u obnovu medicinske opreme.

Ravnatelj Smoljanec rekao je kako to u praksi znači da će pacijenti imati vrhunski uređaj koji daje sve relevantne podatke o stanju pacijenta, zabilježi ih i može ih prenijeti u bolnicu kako bi se tamo pacijenta dočekalo s već utvrđenim stanjem.

- Prvi sljedeći zadatak je kupiti još dva takva uređaja, a kasnije još i zamijeniti ove starije uređaje kako bi imali najnoviju tehnologiju - rekao je Smoljanec.

 

 

 

Komentari