u organizaciji KUD-a

FOTO: U znaku čuvara baštine održana manifestacija "Jesen u Maruševcu"

Objavljeno: 27.11.2018. 13:19

Zadnja izmjena: 27.11.2018. 13:49

Tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija "Jesen u Maruševcu" u organizaciji KUD-a "Klaruš" ove godine održana je u znaku čuvara baštine gdje su nastupili mladi folkloraši KUD-a "Klaruš" Maruševec i njihovi gosti iz HKGD "Dunav" Vukovar.

Predstavljeni su plesovi i narodne nošnje Slavonije, Srijema te Hrvatskog zagorja, a program je započeo „Pričom o gradu“ Siniše Glavaševića koju je pročitala članica HKGD-a „Dunav“ iz Vukovara.

Domaći KUD Klaruš predstavili su mlađi i stariji uzrasti tamburaša, kao i starija dječja folklorna grupa. Tom su prilikom izveli „Zapletu“ - pjesme i plesove Hrvatskog zagorja, a koreografiju „Ti si baba nora“ izveli su po prvi put.

Večernji program, prožet emocijama, upotpunile su pjesme posvećene gradu Vukovaru, a maruševečka publika pljeskom je nagradila svaku izvedbu gostujućih i domaćih folkloraša. Programu su prisustvovali načelnik Općine Maruševec Damir Šprem te predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar s vijećnicima, a pokrovitelji su bili Općina Maruševec i Dvor Trakošćan. 

Komentari