Hrvatska kulinarska reprezentacija četvrti se put predstavila na kulinarskoj Olimpijadi, najvećem i najprestižnijem svjetskom kulinarskom natjecanju na kojemu se ove godine predstavilo više trideset hrvatskih kuhara i slastičara u različitim natjecateljskim kategorijama, a koje se održalo u Stuttgartu.
Na ovom prestižnom natjecanju Regionalni tim Varaždinske županije ostvario je izvanredne rezultate - Regionalni tim Varaždinske županije svoja je znanja i vještine predstavio u postavi hladnog stola koji se sastojao od finger food-a, hladne plate, 3 predjela, svečanog menija u 5 sljedova, 4 različita deserta i petit four-a te je za isti osvojio brončanu medalju. Srebrnu medalju osvojio je Dinko Tomašić, mlada nada hrvatskog kulinarstva, za nastup u individualnoj kulinarskoj kategoriji. U istoj kategoriji broncu je osvojio i Lovro Stančin.
Vrijedi istaknuti kako se Nacionalni tim, predvođen Varaždincem Zlatkom Novakom iz restorana Bedem, predstavio u dvije najprestižnije kategorije natjecanja: "Restoran nacija" gdje je pripremom svečanog menija od 3 slijeda u 6 sati za 110 osoba osvojio brončanu medalju te „Chefs table“ gdje je za pripremu 7 slijedova jela za 12 osoba u 5 sati osvojio diplomu.
Komentari