prijateljstvo dviju zemalja

FOTO U Županijskoj palači predstavljena knjiga 'Slatka tamburica' uz hrvatsko-slovensko druženje

Objavljeno: 16.06.2018. 09:39

Zadnja izmjena: 16.06.2018. 09:45

Slovensko kulturno društvo "Nagelj" Varaždin i Hrvatsko-slovensko društvo prijateljstva Varaždin u petak su, 15. lipnja u atriju Županijske palače u Varaždinu organizirali su predstavljanje romana Slatka tamburica prof. Maje Glaser Bedenik te nastup mješovitog pjevačkog zbora Slovenskog kulturnog društva "Triglav" iz Splita.

Knjigu pripovjedaka Slatka tamburica prof. Maja Glaser Bedenik napisala je, kako ističe, kao ljubiteljica jednostavnosti i iskrenosti te štovateljica tradicije. Nadahnuli su je korijeni koji su svima nama negdje daleko u prošlosti potpuno isti, rekla je. Sjeća se očevih pripovjedaka,u njima pronalazi obilje razloga za duboko poštovanje i neizmjernu ljubav prema domaćem kraju, svemu dobrom i lijepom, prema jednostavnosti i iskrenosti. 

Sudionike kulturnih događanja pozdravile su Barbara Antolić Vupora i Martina Lesjak, čelnice SKD-a "Nagelj" Varaždin.

Istog dana u HNK-u Varaždin u sklopu projekta Druge gimnazije Varaždin "Zvijezda ima pet krakova" predstavnici slovenske nacionalne manjine prisustvovali su premijernom prikazivanju dokumentarnog filma "Pet prijateljev na razpotju Evropskega parlamenta", o mladim istraživačima koji se bave tematikom Europskog parlamenta kroz prizmu utjecaja populizma i dezinformacija.  

Komentari